tips, advies en antwoord

Wat wil jij weten?

Schoonmaken

Is een PVC-vloer in je appartement handig?

Woont je in een appartement en is een geluidsreducerende vloer verplicht? Denk dan eens aan PVC-click of een verlijmd op jumpax PVC-vloer. Deze vloeren behalen namelijk minimaal een geluidsreductie van maar liefst 10 db.

PVC-vloeren zijn dus uitermate geschikt voor in appartementen.

Is een PVC-vloer in je appartement handig?

Woont je in een appartement en is een geluidsreducerende vloer verplicht? Denk dan eens aan PVC-click of een verlijmd op jumpax PVC-vloer. Deze vloeren behalen namelijk minimaal een geluidsreductie van maar liefst 10 db.PVC-vloeren zijn dus uitermate geschikt voor in appartementen.
Een nieuwbouw woningen en een PVC-vloer?

Veel nieuwbouwwoningen worden standaard geleverd met vloerverwarming. PVC-vloeren zijn een zeer geschikte optie.

PVC-vloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en geschikt voor iedere interieurstijl. Het aanbod is ontzettend groot, waardoor er altijd een PVC-vloer te vinden is die past bij de stijl van jouw nieuwbouwwoning. Hoewel de vloersoort erg eenvoudig te leggen is, vergt het aanleggen van een vloer in een gloednieuwe nieuwbouwwoning net iets meer aandacht.

Laat ons je daarbij helpen, we adviseren je graag.

Een nieuwbouw woningen en een PVC-vloer?

Veel nieuwbouwwoningen worden standaard geleverd met vloerverwarming. PVC-vloeren zijn een zeer geschikte optie.PVC-vloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en geschikt voor iedere interieurstijl. Het aanbod is ontzettend groot, waardoor er altijd een PVC-vloer te vinden is die past bij de stijl van jouw nieuwbouwwoning. Hoewel de vloersoort erg eenvoudig te leggen is, vergt het aanleggen van een vloer in een gloednieuwe nieuwbouwwoning net iets meer aandacht. Laat ons je daarbij helpen, we adviseren je graag.

Onderhoud

Welk onderhoud is nodig bij een PVC vloer?

Het grote voordeel van PVC-vloeren is dat onderhoud minimaal nodig is. Stof kan verwijderd worden met een stofzuiger met een goede borstelmond of bezem. Dweilen kan naar behoefte. Let op: dweil met lauwwarm water met daarin 'PU Reiniger' van Dr. Schutz of met 'Monel' van Forbo. Dweilen kan zowel handmatig of, bij bijvoorbeeld grote projecten, machinaal. De vloer behoeft geen jaarlijkse schuur of olie/wax beurten. 

Op het verwijderen van stof en het eventueel dweilen na, hebben PVC-vloeren geen speciaal soort onderhoud nodig. Door gebruik te maken van een schoonloopmat ga je veel vuil tegen en verleng je de levensduur van de PVC-vloeren. Groot onderhoud kan ooit nodig zijn, maar dat komt zelden voor. Mocht het wel nodig zijn, dan geven we je graag advies.

Welk onderhoud is nodig bij een PVC vloer?

Het grote voordeel van PVC-vloeren is dat onderhoud minimaal nodig is. Stof kan verwijderd worden met een stofzuiger met een goede borstelmond of bezem. Dweilen kan naar behoefte. Let op: dweil met lauwwarm water met daarin 'PU Reiniger' van Dr. Schutz of met 'Monel' van Forbo. Dweilen kan zowel handmatig of, bij bijvoorbeeld grote projecten, machinaal. De vloer behoeft geen jaarlijkse schuur of olie/wax beurten. Op het verwijderen van stof en het eventueel dweilen na, hebben PVC-vloeren geen speciaal soort onderhoud nodig. Door gebruik te maken van een schoonloopmat ga je veel vuil tegen en verleng je de levensduur van de PVC-vloeren. Groot onderhoud kan ooit nodig zijn, maar dat komt zelden voor. Mocht het wel nodig zijn, dan geven we je graag advies.
Hoe voorkom ik krassen op mijn PVC-vloer?

Krassen op je PVC-vloer voorkom je met de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • voorzie stoelpoten, tafelpoten en andere schuivende meubelstukken van goede glijviltjes
 • controleer regelmatig de stofzuigermond (de borstel kan slijten)
 • plantenpotten kun je het beste op een schotel zetten. Lekkende plantenpotten veroorzaken niet verwijderbare vlekken.
 • verwijder gemorste drank- en/of etenswaren zo snel mogelijk
 • dweil de vloer alleen met voorgeschreven schoonmaakmiddelen

Hoe voorkom ik krassen op mijn PVC-vloer?

Krassen op je PVC-vloer voorkom je met de volgende voorzorgsmaatregelen:voorzie stoelpoten, tafelpoten en andere schuivende meubelstukken van goede glijviltjescontroleer regelmatig de stofzuigermond (de borstel kan slijten)plantenpotten kun je het beste op een schotel zetten. Lekkende plantenpotten veroorzaken niet verwijderbare vlekken.verwijder gemorste drank- en/of etenswaren zo snel mogelijkdweil de vloer alleen met voorgeschreven schoonmaakmiddelen
Hoe houd ik mijn PVC-vloer schoon?

Met een goede schoonloopmat bij de (voor)deur, voorkom je de inloop van vuil en viezigheid. Let bij de aanschaf van een mat op dat deze een schraap en vochtfunctie heeft.

Hoe houd ik mijn PVC-vloer schoon?

Met een goede schoonloopmat bij de (voor)deur, voorkom je de inloop van vuil en viezigheid. Let bij de aanschaf van een mat op dat deze een schraap en vochtfunctie heeft.

Voor en nadelen

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer?
 • PVC-vloeren zijn bestand tegen vocht
 • PVC-vloeren hebben een aangenaam loopgeluid
 • PVC-vloeren hebben weinig onderhoud nodig
 • PVC-vloeren zijn kras- en stootbestendig

Verder heb je bij PVC-vloeren een uitgebreide keuze uit technieken en dessins én kunnen PVC vloeren zowel op vloerverwarming als op vloerverkoeling gelegd worden.

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer?

Verder heb je bij PVC vloeren een uitgebreide keuze uit technieken en dessins én kunnen PVC vloeren zowel op vloerverwarming als vloer-verkoeling gelegd worden.
Wat zijn de nadelen van een PVC-vloer?

Benoemen we de nadelen van PVC-vloeren, dan zijn we snel klaar. Het enige echte nadeel is dat de vloer niet van echt hout of steen is, maar een geweldige (en niet van echt te onderscheiden) look-a-like.

Wat zijn de nadelen van een PVC-vloer?

Benoemen we de nadelen van PVC-vloeren, dan zijn we snel klaar. Het enige echte nadeel is dat de vloer niet van echt hout of steen is, maar een geweldige (en niet van echt te onderscheiden) look-a-like.
Wat is het grote voordeel van een verlijmde PVC-vloer?

Grootste voordeel van een verlijmde PVC-vloer is dat wanneer je een beschadigde plank of tegel hebt, je deze vrij eenvoudig kunt vervangen.

Wat is het grote voordeel van een verlijmde PVC-vloer?

Grootste voordeel van een verlijmde PVC-vloer is dat wanneer je een beschadigde plank of tegel hebt, je deze vrij eenvoudig kunt vervangen.
Wat is er niet mogelijk met een PVC-vloer?

Eigenlijk alles wat mogelijk is met parket of met plavuizen, is ook mogelijk met een PVC-vloer. We kunnen beter aangeven wat kan er niet met PVC.
PVC kan niet in het douchegedeelte van je badkamer geplaatst worden. Valt mee toch?

Wat is er niet mogelijk met een PVC-vloer?

Eigenlijk alles wat mogelijk is met parket of met plavuizen, is ook mogelijk met een PVC-vloer. We kunnen beter aangeven wat kan er niet met PVC. PVC kan niet in het douchegedeelte van je badkamer geplaatst worden.
Waarom kiezen voor een PVC-vloer

Als je een PVC-vloer overweegt, spelen de voordelen en nadelen natuurlijk een belangrijke rol. Voor advies over de perfecte PVC-vloer voor jou. Voor alle plus- en minpunten ben je bij de PVC-vloerenconcurrent aan het juiste adres.

Zo heeft een PVC-vloer weinig onderhoud nodig en trekt deze niet krom omdat de vloer bestand is tegen vocht. Bovendien zijn PVC-vloeren ideaal op vloerverwarming en hebben ze een aangenaam loopgeluid door de dempende werking.

PVC-vloeren

 • zijn bestand tegen vocht
 • Hhbben een aangenaam loopgeluid
 • hebben weinig onderhoud nodig
 • zijn kras- en stootbestendig

Ook heb je bij PVC-vloeren een uitgebreide keuze uit een scala van technieken en dessins én kunnen PVC vloeren zowel op vloerverwarming als vloerverkoeling gelegd worden.

De nadelen

Welke nadelen :) Het enige wat wellicht een nadeel zou is, is dat de vloer niet van echt hout of steen is. Een PVC-vloer is simpelweg een geweldige look-a-like met vele voordelen.

Waarom kiezen voor een PVC-vloer

Als je een PVC-vloer overweegt, spelen de voordelen en nadelen natuurlijk een belangrijke rol. Voor advies over de perfecte PVC-vloer voor jou. Voor alle plus- en minpunten ben je bij de PVC-vloerenconcurrent aan het juiste adres. Zo heeft een PVC-vloer weinig onderhoud nodig en trekt deze niet krom omdat de vloer bestand is tegen vocht. Bovendien zijn PVC-vloeren ideaal op vloerverwarming en hebben ze een aangenaam loopgeluid door de dempende werking.
Kan een PVC-vloer gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming?

PVC-vloeren en vloerverwarming zijn de beste maatjes. Door de geringe dikte van PVC heeft het een hele goede warmte doorlaatbaarheid en is daardoor perfect voor op vloerverwarming of vloerkoeling. 

Alle PVC systemen (PVC VerlijmdPVC Click, PVC MagneetPVC LooseLay) zijn mogelijk op vloerverwarming en hebben een zeer goede warmte doorlaatbaarheid. Een verlijmde PVC-vloer heeft de grootste en de beste warmte doorlaatbaarheid doordat er geen luchtlaag tussen de dekvloer en de eindvloer zit.

Kan een PVC-vloer gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming?

PVC-vloeren en vloerverwarming zijn de beste maatjes. Door de geringe dikte van PVC heeft het een hele goede warmte doorlaatbaarheid en is daardoor perfect voor op vloerverwarming of vloerkoeling. Alle PVC systemen (PVC Verlijmd, PVC Click, PVC Magneet, PVC LooseLay) zijn mogelijk op vloerverwarming en hebben een zeer goede warmte doorlaatbaarheid. Een verlijmde PVC-vloer heeft de grootste en de beste warmte doorlaatbaarheid doordat er geen luchtlaag tussen de dekvloer en de eindvloer zit.
Is een PVC-vloer ook geschikt voor de trap?

JA! Een PVC-vloer is juist geschikt voor de trap. Het is niet alleen prachtig qua aangezicht, de vloer kan zo doorlopen in de trap. Maar ook de demping van PVC is super fijn op de trap.

En heb je al eens overwogen om PVC op je keukenwand of wand in het toilet te plaatsen? De keuze in exclusieve dessins vind je niet snel op tegels. Vraag ons naar de mogelijkheden, het geeft je woning een prachtige uitstraling.

Is een PVC-vloer ook geschikt voor de trap?

JA! Een PVC-vloer is juist geschikt voor de trap. Het is niet alleen prachtig qua aangezicht, de vloer kan zo doorlopen in de trap. Maar ook de demping van PVC is super fijn op de trap. En heb je al eens overwogen om PVC op je keukenwand of wand in het toilet te plaatsen? De keuze in exclusieve dessins vind je niet snel op tegels. Vraag ons naar de mogelijkheden, het geeft je woning een prachtige uitstraling.

Waarom een PVC vloer?

Leggen jullie ook een PVC clickvloer?

Nee, een PVC clickvloer is zoals wij dat noemen een 'zelf leg vloer en wordt dus niet door ons voor je gelegd. Ga je zelf je PVC click vloer plaatsen? Dan krijg je van ons op de meeste vloeren 20 % doe-het-zelf korting. Geldig vanaf 20 m2, afhaalprijs. Bezorgen is mogelijk in Noord-Holland.

Leggen jullie ook een PVC clickvloer?

Nee, een PVC clickvloer is zoals wij dat noemen een 'zelf leg vloer en wordt dus niet door ons voor je gelegd. Ga je zelf je PVC click vloer plaatsen? Dan krijg je van ons op de meeste vloeren 20 % doe-het-zelf korting. Geldig vanaf 20 m2, afhaalprijs. Bezorgen is mogelijk in Noord-Holland.
Wat zijn de mogelijkheden met een PVC-vloer?

De mogelijke dessins van een PVC-vloer zijn (onder andere):

 • gewoon houtlook
 • scheepsdekvloer
 • sierstrippen
 • diagonaal
 • visgraat
 • visgraat met bies
 • blokmotief
 • halfbond
 • tegellook
 • tegel diagonaal
 • tegel diagonaal met bies
 • tegel met voegstrippen

Wat zijn de mogelijkheden met een PVC-vloer?

De mogelijke dessins van een PVC-vloer zijn (onder aandere):gewoon houtlookscheepsdekvloersierstrippendiagonaalvisgraatvisgraat met biesblokmotiefhalfbondtegellooktegel diagonaaltegel diagonaal met biestegel met voegstrippen
Waarom kiezen voor een PVC-vloer

Als je een PVC-vloer overweegt, spelen de voordelen en nadelen natuurlijk een belangrijke rol. Voor advies over de perfecte PVC-vloer voor jou. Voor alle plus- en minpunten ben je bij de PVC-vloerenconcurrent aan het juiste adres.

Zo heeft een PVC-vloer weinig onderhoud nodig en trekt deze niet krom omdat de vloer bestand is tegen vocht. Bovendien zijn PVC-vloeren ideaal op vloerverwarming en hebben ze een aangenaam loopgeluid door de dempende werking.

PVC-vloeren

 • zijn bestand tegen vocht
 • Hhbben een aangenaam loopgeluid
 • hebben weinig onderhoud nodig
 • zijn kras- en stootbestendig

Ook heb je bij PVC-vloeren een uitgebreide keuze uit een scala van technieken en dessins én kunnen PVC vloeren zowel op vloerverwarming als vloerverkoeling gelegd worden.

De nadelen

Welke nadelen :) Het enige wat wellicht een nadeel zou is, is dat de vloer niet van echt hout of steen is. Een PVC-vloer is simpelweg een geweldige look-a-like met vele voordelen.

Waarom kiezen voor een PVC-vloer

Als je een PVC-vloer overweegt, spelen de voordelen en nadelen natuurlijk een belangrijke rol. Voor advies over de perfecte PVC-vloer voor jou. Voor alle plus- en minpunten ben je bij de PVC-vloerenconcurrent aan het juiste adres. Zo heeft een PVC-vloer weinig onderhoud nodig en trekt deze niet krom omdat de vloer bestand is tegen vocht. Bovendien zijn PVC-vloeren ideaal op vloerverwarming en hebben ze een aangenaam loopgeluid door de dempende werking.

Appartementen

Is een PVC-vloer in je appartement handig?

Woont je in een appartement en is een geluidsreducerende vloer verplicht? Denk dan eens aan PVC-click of een verlijmd op jumpax PVC-vloer. Deze vloeren behalen namelijk minimaal een geluidsreductie van maar liefst 10 db.

PVC-vloeren zijn dus uitermate geschikt voor in appartementen.

Is een PVC-vloer in je appartement handig?

Woont je in een appartement en is een geluidsreducerende vloer verplicht? Denk dan eens aan PVC-click of een verlijmd op jumpax PVC-vloer. Deze vloeren behalen namelijk minimaal een geluidsreductie van maar liefst 10 db.PVC-vloeren zijn dus uitermate geschikt voor in appartementen.
Een nieuwbouw woningen en een PVC-vloer?

Veel nieuwbouwwoningen worden standaard geleverd met vloerverwarming. PVC-vloeren zijn een zeer geschikte optie.

PVC-vloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en geschikt voor iedere interieurstijl. Het aanbod is ontzettend groot, waardoor er altijd een PVC-vloer te vinden is die past bij de stijl van jouw nieuwbouwwoning. Hoewel de vloersoort erg eenvoudig te leggen is, vergt het aanleggen van een vloer in een gloednieuwe nieuwbouwwoning net iets meer aandacht.

Laat ons je daarbij helpen, we adviseren je graag.

Een nieuwbouw woningen en een PVC-vloer?

Veel nieuwbouwwoningen worden standaard geleverd met vloerverwarming. PVC-vloeren zijn een zeer geschikte optie.PVC-vloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en geschikt voor iedere interieurstijl. Het aanbod is ontzettend groot, waardoor er altijd een PVC-vloer te vinden is die past bij de stijl van jouw nieuwbouwwoning. Hoewel de vloersoort erg eenvoudig te leggen is, vergt het aanleggen van een vloer in een gloednieuwe nieuwbouwwoning net iets meer aandacht. Laat ons je daarbij helpen, we adviseren je graag.

Covid-19

Waar kan ik vloeren in het echt zien en voelen?

Ons en onze PVC-vloeren in het echt bewonderen? Bezoek dan de mooiste en meest uitgebreide PVC-vloerenshowroom van Noord-Holland in onze showroom in Zwaag!

De mooiste en meest uitgebreide showroom op het gebied vanPVC-vloeren staat in het Noord-Hollandse Zwaag. We zijn er apetrots op. Op alle450 m2. Wees welkom en zie met eigen ogen wat er allemaal mogelijk is. Met veelplezier en liefde leiden we je rond en vertellen we je er alles over.

Want voor het uitzoeken van een PVC-vloer, vinyl, tapijt of laminaat is het belangrijk om de vloeren in het echt te zien en voelen. Een nieuwe vloer is niet zomaar een aanschaf, het bepaalt in grote mate de sfeer in je huis en heeft bovendien een prijskaartje.

Tijdens onze openingstijden kun je zonder afspraak binnenlopen. Maak je liever wel een afspraak? Dat kan uiteraard ook. Dit doe je snel en eenvoudig online door hier te clicken. Zorg dat je genoeg tijd hebt als je komt. Er is zoveel te zien, een uurtje is niets.

Zie je in Zwaag. De koffie (of thee) en wij staan altijd voor je klaar =)

Waar kan ik vloeren in het echt zien en voelen?

Ons en onze PVC-vloeren in het echt bewonderen? Bezoek dan de mooiste en meest uitgebreide PVC-vloerenshowroom van Noord-Holland in onze showroom in Zwaag!De mooiste en meest uitgebreide showroom op het gebied vanPVC-vloeren staat in het Noord-Hollandse Zwaag. We zijn er apetrots op. Op alle450 m2. Wees welkom en zie met eigen ogen wat er allemaal mogelijk is. Met veelplezier en liefde leiden we je rond en vertellen we je er alles over.Want voor het uitzoeken van een PVC-vloer, vinyl, tapijt of laminaat is het belangrijk om de vloeren in het echt te zien en voelen. Een nieuwe vloer is niet zomaar een aanschaf, het bepaalt in grote mate de sfeer in je huis en heeft bovendien een prijskaartje.Tijdens onze openingstijden kun je zonder afspraak binnenlopen. Maak je liever wel een afspraak? Dat kan uiteraard ook. Dit doe je snel en eenvoudig online door hier te clicken. Zorg dat je genoeg tijd hebt als je komt. Er is zoveel te zien, een uurtje is niets.Zie je in Zwaag. De koffie (of thee) en wij staan altijd voor je klaar =)

Benieuwd naar onze prijzen?

Click dan hier en vraag
online een offerte aan!

Klanten geven PVC Vloerenconcurrent
een 9 op 150+ beoordelingen

Wil je ook een review achterlaten? Onze dank is groot!

Onze vloeren in het echt bewonderen?

Bezoek dan onze showroom in Zwaag!Tijdens onze openingstijden kun je zonder afspraak binnenlopen. De koffie (of thee) en wij staan altijd voor je klaar. Zie je in Zwaag!

Whatsapp